Kycklinggryta med dragon och äpple.

4 portioner.

1 gul lök
1 äpple
600 g strimlad kycklingfilé
1 msk olja
salt och peppar
3 dl äppeldryck
1 kruka dragon
2 dl vispgrädde
2 tsk majsstärkelse
150 g haricots verts

Skala löken, skär den och äpplet i klyftor. Skär bort kärnhuset från klyftorna på äpplet.
Bryn kyckling, lök och äpple i olja i en stekpanna i omgångar och lägg över i en stor gryta. Krydda med salt och peppar.
Häll i äppeldrycken och låt koka några minuter.
Hacka dragonen. Blanda grädde med majsstärkelse. Häll ner grädde och dragon i kastrullen under omrörning. Låt sjuda ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Lägg bönorna i kokande saltat vatten och koka dem ca 3 minuter.
Servera grytan med kokt ris och bönor.

Kommentarer

Populära inlägg