Brun pepparkaka
En fantastiskt saftig kryddig kaka.
100 g smör.
2,5 dl brun farin.
2 ägg.
3 dl vetemjöl.
1 tsk kanel.
1 tsk kryddnejlika.
1 tsk ingefära.
1 tsk bikarbonat.
2 msk lingonsylt.
Börja med att aätta på ungnen till 175 grader.
Smöra och bröa en avlång form.
Rör smör och farin poröst i en skål.
Tillsätt äggen ett i sänder.
Blanda ihop kryddorna och tillsätt dem i sockerbalndningen med filmjölken och sist rör varsamt ned sylten.
Häll smeten i formen och grädda den på nedersta falsen i ugnen i 60 minuter.
100 g smör.
2,5 dl brun farin.
2 ägg.
3 dl vetemjöl.
1 tsk kanel.
1 tsk kryddnejlika.
1 tsk ingefära.
1 tsk bikarbonat.
2 msk lingonsylt.
Börja med att aätta på ungnen till 175 grader.
Smöra och bröa en avlång form.
Rör smör och farin poröst i en skål.
Tillsätt äggen ett i sänder.
Blanda ihop kryddorna och tillsätt dem i sockerbalndningen med filmjölken och sist rör varsamt ned sylten.
Häll smeten i formen och grädda den på nedersta falsen i ugnen i 60 minuter.
Kommentarer
Skicka en kommentar