Dragonkyckling

4 personer.

900g kycklingfilé eller kycklingbröstfilé.
3 stjälkar salladslök.
3 vitlöksklyftor.
1 citron saft och cest.
0,5 dl hackad, färsk dragon (eller 3 msk torkad dragon)
1/2 röd chilifrukt alt en nypa torkad mald chili.
2 tomater delade i mindre bitar.
3-4 dl vispgrädde.

Skär varje kycklingfilé till mellanstora bitar.
Hetta upp smör i en djup panna och stek kycklingen så den får yta runt om.
Strimla salladslöken, pressa vitlöken fräs ihop med kycklingen.
Låt löken mjukna och pressa sedan över saft och rivet skal (cest) från citronen.
Strö över hackad, färsk dragon och chili och de delade tomaterna.
Slå sedan på grädden och låt puttra ytterligare 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Kokt ris och en krispig sallad passar utmärkt som tillbehör.

Kommentarer

Populära inlägg