Vegansk Svamp Wellington

En vegansk variant på den klassiska Beef Wellington. Ingredienser.

4 Stora Portabello svampar,rensade.
3 stora gula lökar skalade och hackade
3 msk olivolja
300 g baby spenat
4 kvistar timjan plockad
1 msk dijonsenap
1 vegansk smördeg
salt & peppar

Vegansk äggpensling.
1 msk kikärtsspad
1 msk mandelmjölk
1 tsk neutral rapsolja
1/2 tsk lönnsirap

Gör så här.
Hetta upp en stor panna på medelstark värme.
Tillsätt 1/2 tsk olivolja följt av lök och minska värmen till låg. Smaka av med salt och peppar och rör om då och då i 15-20 minuter eller tills löken är gyllenbrun.
Ta bort löken från pannan och sätt tillbaka pannan till värmen. Tillsätt spenat och koka tills den blivit vild. Ta bort spenaten från pannan och låt den svalna.
Öka värmen till medium / hög och sätt tillbaka pannan till värmen. Tillsätt den återstående olivoljan och lägg svampen med hatten nedåt. stek tills det är lättgyllt (ca 5 minuter) innan du vänder och steker i ytterligare 5 minuter eller tills det är gyllenbrun. Avlägsna från värmen och dränera på pappershandduk uppåt, eftersom de släpper ut mycket vätska när de svalnar. Överför lök, spenat och svamp till kylskåpet och kyla helt.
Värm ugnen till 200 grader. Placera ett ark bakpapper på bakplåten och placera sedan smördegen ovanpå. Pensla på dijonsenap över smördegen. Sprid hälften av de karamelliserade löken över mitten se till att lämna en extra 2cm kant i kanten av bakverket. Placera spenaten över löken. Lägg svampen ovanpå spenaten smaksätt med salt och peppar Tillsätt timjan och resterande spenat och lök.
Rulla väldigt försiktigt över baksidan av svampblandningen tills du har en skarv. Tryck ner för att täta kanterna. Rulla över stocken så att sömmen är vänd mot botten.
För att få det veganska ägget vispa alla ingredienserna tillsammans i en skål. Pensla stocken tunt med äggvätskan. Placera bakverket i frysen i 10 minuter innan du repeterar med ett till lager äggvätska, och frys bakverket i ytterligare 10 minuter.
Placera bakverket på bakplåten och baka av i ugnen i 30 till 35 minuter, eller tills den är gyllenbrun.
Svamp Wellington är bäst att ätas så snart den kommer ut ur ugnen, eftersom bakverket börjar mjukna när svampen svalnat och ger med sig fukt.

Kommentarer

Populära inlägg