Stek med krämig vitlökssås 🥩🧄
Du behöver :
4 skivor entrecôte / rostbiff.
2 msk olivolja .
2 msk smör.
Salt & svartpeppar efter smak.
Vitlökssåsen:
3 vitlöksklyftor pressad.
250 ml fet grädde (40%).
85 g köttbuljong.
1 tsk dijon.
1/2 tsk torkad timjan.
Salt & peppar efter smak.
Persilja till dekoration.
Gör så här.
Värm upp olja och smör i en panna på medeltemperatur.
Krydda köttet med salt och peppar.
Stek köttet 3-4 minuter per sida (medium rare).
Lyft över köttet på en tallrik och låt vila.
Använd samma stekpanna och lägg i vitlöken sautera i ca 30 sekunder utan att ta färg på vitlöken.
Sänk värmen och häll i grädden och buljongen.
Rör ned dijon , timjan salt & peppar.
Låt såsen sjuda 3-4 minuter eller tills den tjocknat lite.
Lägg nu i köttet i såsen och ös över sås över dem.
Låt det hela värmas upp i några minuter.
Serveras med stek potatis, klyftpotatis eller hasselbackspotatis.
Stö över klippt persilja.
4 skivor entrecôte / rostbiff.
2 msk olivolja .
2 msk smör.
Salt & svartpeppar efter smak.
Vitlökssåsen:
3 vitlöksklyftor pressad.
250 ml fet grädde (40%).
85 g köttbuljong.
1 tsk dijon.
1/2 tsk torkad timjan.
Salt & peppar efter smak.
Persilja till dekoration.
Gör så här.
Värm upp olja och smör i en panna på medeltemperatur.
Krydda köttet med salt och peppar.
Stek köttet 3-4 minuter per sida (medium rare).
Lyft över köttet på en tallrik och låt vila.
Använd samma stekpanna och lägg i vitlöken sautera i ca 30 sekunder utan att ta färg på vitlöken.
Sänk värmen och häll i grädden och buljongen.
Rör ned dijon , timjan salt & peppar.
Låt såsen sjuda 3-4 minuter eller tills den tjocknat lite.
Lägg nu i köttet i såsen och ös över sås över dem.
Låt det hela värmas upp i några minuter.
Serveras med stek potatis, klyftpotatis eller hasselbackspotatis.
Stö över klippt persilja.
Kommentarer
Skicka en kommentar