Baconlindad kyckling med gräddig dijonsås.
Du behöver.
900 g kycklingbröstfilé, skurna i 3 cm tjocka strimlor.
8 skivor bacon delad på mitten.
1 msk olivolja.
1 tsk paprikapulver.
1/2 tsk vitlökspulver.
1/4 tsk salt.
1/4 tsk svartpeppar.
Gräddig Dijonsås.
60 g smält smör.
1/4 cup Dijon mustard 60 g vispgrädde.
1 msk citronjuice.
1 tsk honung.
Salt & peppar efter smak.
Gör så här.
Förbered kycklingen, krydda med salt, peppar, vitlök och paprika.
Klä kycklindelarna med 1 halv baconskiva per kycklingremsa, och använd en tandpetare om det behövs.
Hetta upp en panna med smör och olja.
Lägg ned de baconlindade kycklingremsorna och stek i 5-7 minuter per sida, eller tills de är genomstekta och baconet har en krispig yta.
Dijonsås.
Smält smöret i samma panna på medeltemperatur.
Tillsätt dijonsenap, grädde, citronjuice och honung.
Låt såsen sjuda tills den tjocknat.
Smaka av med salt och peppar.
Servera kycklingen med den gräddiga dijonsåsen.
Sprinkla över persilja och en citronklyfta.
Tips:
Vill du ha lite starkare smak så sätt till lite chiliflakes.
Servera kycklingen med dina favorittillbehör som tex potatismos, rostade rotfrukter., krispig sallad.
900 g kycklingbröstfilé, skurna i 3 cm tjocka strimlor.
8 skivor bacon delad på mitten.
1 msk olivolja.
1 tsk paprikapulver.
1/2 tsk vitlökspulver.
1/4 tsk salt.
1/4 tsk svartpeppar.
Gräddig Dijonsås.
60 g smält smör.
1/4 cup Dijon mustard 60 g vispgrädde.
1 msk citronjuice.
1 tsk honung.
Salt & peppar efter smak.
Gör så här.
Förbered kycklingen, krydda med salt, peppar, vitlök och paprika.
Klä kycklindelarna med 1 halv baconskiva per kycklingremsa, och använd en tandpetare om det behövs.
Hetta upp en panna med smör och olja.
Lägg ned de baconlindade kycklingremsorna och stek i 5-7 minuter per sida, eller tills de är genomstekta och baconet har en krispig yta.
Dijonsås.
Smält smöret i samma panna på medeltemperatur.
Tillsätt dijonsenap, grädde, citronjuice och honung.
Låt såsen sjuda tills den tjocknat.
Smaka av med salt och peppar.
Servera kycklingen med den gräddiga dijonsåsen.
Sprinkla över persilja och en citronklyfta.
Tips:
Vill du ha lite starkare smak så sätt till lite chiliflakes.
Servera kycklingen med dina favorittillbehör som tex potatismos, rostade rotfrukter., krispig sallad.
Kommentarer
Skicka en kommentar