Rostbröd på surdeg.
Receptet avser två normalstora formar.
200 gram surdeg.
400 gram.mjölk.
260 gram vatten.
50 gram sirap.
50 gram rumsvarmt smör.
24 gram salt.
900 gram vetemjöl special.
Rör ut mjölet med vätskan, se till att det är ordentligt blandat och låt det sedan vila i 60 minuter.
Rör ned surdeg, sirap.
Låt detta gå i assistenten i ca 8 minuter Sätt till smöret i bitar och saltet låt det gå några minuter till.
Lägg degen i en lätt oljad bytta med lock och ställ den varmt (avstängd ugn).
Låt degen jäsa i fyra timmar och gör fyra vikningar en gång i timmen.
Smöra två avlånga formar.
Ta upp degen på bakbordet och dela degen i två lika stora bitar.
Fördela de två degbitarna i vaerdera form.
Slå lite plastfilm om dem.
Låt dem stå och jäsa i 5-6 timmar. Värm ugnen till 200°C.
Ta bort plastfilmen och pensla bröden med lätt uppvispat ägg.
Grädda bröden i mitten av ugnen i ca 40 minuter.
Ta ut bröden ur formarna och lägg bröden med botten uppåt i ugnen igen och grädda ytterligare 10-15 minuter.
Lät svalna under handduk för att få mjukare skorpa.
200 gram surdeg.
400 gram.mjölk.
260 gram vatten.
50 gram sirap.
50 gram rumsvarmt smör.
24 gram salt.
900 gram vetemjöl special.
Rör ut mjölet med vätskan, se till att det är ordentligt blandat och låt det sedan vila i 60 minuter.
Rör ned surdeg, sirap.
Låt detta gå i assistenten i ca 8 minuter Sätt till smöret i bitar och saltet låt det gå några minuter till.
Lägg degen i en lätt oljad bytta med lock och ställ den varmt (avstängd ugn).
Låt degen jäsa i fyra timmar och gör fyra vikningar en gång i timmen.
Smöra två avlånga formar.
Ta upp degen på bakbordet och dela degen i två lika stora bitar.
Fördela de två degbitarna i vaerdera form.
Slå lite plastfilm om dem.
Låt dem stå och jäsa i 5-6 timmar. Värm ugnen till 200°C.
Ta bort plastfilmen och pensla bröden med lätt uppvispat ägg.
Grädda bröden i mitten av ugnen i ca 40 minuter.
Ta ut bröden ur formarna och lägg bröden med botten uppåt i ugnen igen och grädda ytterligare 10-15 minuter.
Lät svalna under handduk för att få mjukare skorpa.
Kommentarer
Skicka en kommentar