Vegetarisk tagine med kikärtor

En god gryta med inspiration från Marocko, god med couscous, harissa, chermoula och yoghurtsås som tillbehör. Glöm inte finhackad inlagd citron.

4 portioner.

600 g kokta kikärtor.
400 g hela tomater (burk).
2-3 salladslök.om du vill så ta purjolök istället.
2 vitlöksklyftor.
Olivolja.
2 paprika olika färger.
2 lagom stora morötter.
1 zucchini.
2 msk tomatpuré.
1 tsk mald koriander.
1 tsk gurkmeja.
2 tsk spiskummin.
1 kuvert saffran.
3 dl russin gärna gula.
3 dl mandlar/valnötter.

Skölj och hacka löken.
Fräs den mjuk i olivoljan.
Skölj och skär paprika, morötter och zucchini i bitar.
Tillsätt grönsakerna i grytan tillsammans med Kikärtor, kryddor och russin.
Stek under omrörning i ca 5 minuter.
Tillsätt tomaterna och låt koka upp och sänk sedan värmen för att sjuka under lock.
Rosta nötterna lätt och tillsätt dem till serveringen med couscous och de övriga valfria tillbehören.

Kommentarer

Populära inlägg