Irländsk Gryta

Irländsk gryta eller Irish stew ja du får bestämma själv.

1 kg mellannacke av lamm delad i bitar.
3 gul lök alt 3 salladslök.
2 st stälkselleri.
1 stor bit palsternacka.
2-3 morötter.
4-6 stora potatisar.
1 nypa timjankvistar.
2-3 lagerblad.
lite persilja.
Buljong att täcka.

Sätt på ugnen till 175 grader.
Skala och skiva löken i tjocka ringar.
Skär sellerin i mindre stavar.
Skala potatisen och palsternackan samt skär den i lagom stora bitar 2-3 cm.
Lägg grönsakerna i en stor gryta tillsammans med lammbitarna timjan och lagerblad.
Krydda med vitpeppar men inte något salt.
Täck lamm och grönsakerna med vatten eller buljong och låt det koka upp.
Skumma av grytan.
Täck ytan med smörpapper och sätt på locket.
Sätt in grytan i ugnen och låt den stå där i dryga 2 timmar.
Tag ut grytan , tag bort locket, klipp över persilja. Buljongen ska vara tunn, tjocknar lite av potatisen.
Låt grytan vila över natten.
Avlägsna fettet från ytan, värm upp grytan och servera det het.

Kommentarer

Populära inlägg