Mexikansk bönsallad.

Fantastisk t god sallad med härlig sötma och syra.

200 g Kidneybönor.
200 g svarta bönor.
200 g cannellinibönor.
1/2 grön paprika.
1/2 röd paprika.
140 g majs.
1/2 röd lök.
1/4 kopp olivolja.
1/4 kopp rödvinsvinäger.
1 msk limejuice.
1/2 msk citronjuice.
1 msk muscovadosocker.
1/2 msk salt.
1 vitlöksklyfta.
1/4 kopp färsk koriander.
1/4 msk spiskummin.
1/4 msk svartpeppar krossad.
1 hackad grön chili.

I en skål lägga alla bönor och majs.
Hacka löken och pressa vitlöken i skålen.
Tärna paprikorna och tillsätt dem.
Blanda olivolja, vinäger,citrusjuice,socker,salt,spiskummin och koriander i en skål.
Krydda salladen med salt, peppar och hackad chili. Rör om väl.
Låt salladen vila i kylen över natten.

Kommentarer

Populära inlägg