Taboule.

6 portioner.

1 stor knippe persilja, ca 500 g.
3 st tomater 2-3 salladslökar eller en liten rödlök.
Ca ½ dl finmalen bulgur (gärna en mörk sort).
1 dl finhackad färsk mynta eller 2 msk torr mynta.
2-3 citroner beroende hur sur du vill ha din sallad.
0,5 dl olivolja.
Salt.

Gör så här:.

Tvätta alla grönsaker noggrant, speciellt persiljan som kan innehålla sandkorn.
Finhacka allting och låt rinna av i en sil en stund.
Lägg allting i en stor skål och blanda.
Smaka dig fram, hur salt/surt du vill ha den.
Bulguren ska inte blötläggas, annars får du en vattnig sallad.
Grönsakerna som är i salladen, speciellt persiljan och tomaterna, innehåller mycket vätska och bulguren kommer att suga åt sig det och svälla upp.
Plus att du tillsätter citron och olivolja.
Låt stå i ca 5-6 min efter att du har blandat den.
Blanda lite till och servera gärna med salladsblad och nåt gott bredvid!

Kommentarer

Populära inlägg