Gammelmormor Karins köttbullar.

ca 120 köttbullar.

1 kg blandfärs.
3 gula lökar fint hackade.
3 gula lökar fint hackade och stekta utan att ta färg.
1 kokt potatis.
3 msk soya.
1 skiva formfranska hackad till smått.
2 kardemummaskorpor mortlade.
2 dl hel mjölk.
4 msk gurkspad av smörgåsgurka.
2 tsk mortlad kryddpepppar.
1 tsk allroundkrydda.
2 ägg.
100 g Grebbestads ansjovis fint hackad.
Spad av ansjovis.
1 vitlöksklyfta pressad.
salt och peppar efter smak.

Koka gärna potatisen dagen innan och mosa den.
Blanda samtliga ingredienser utan att överarbeta smeten.
Häll smeten i en spritspåse.
Spritsa ut lagom stora bollar på bakplåtspapper.
Fukta händerna och trilla bullarna.
Värm stekpannan med smör och rapsolja.
Stek dem på medelstark värme.

Kommentarer

Populära inlägg