Kokossmulpaj med mango och päron
Vansinnigt god smulpaj.
Receptet ger 8 bitar.
Detta behövs.
Kokossmulpaj.
125 g smör, kallt.
1 dl strösocker.
1,5 dl vetemjöl.
1,5 dl riven kokos.
Fyllning.
2 päron.
2 mango.
1 msk strösocker.
Gör så här.
Värm ugnen till 200 grader.
Skär smöret i tärningar och blanda ihop alla ingredienser till kokossmulpajen till en grynig massa.
Lägg hälften av smulorna i en pajform, cirka 24 cm i diameter, och platta till något.
Grädda 6-7 minuter.
Ta ut formen och höj ugnstemperaturen till 225 grader.
Skala päronen och mangofrukterna, skär frukten i bitar.
Lägg klyftorna i pajformen och strö över sockret och resten av smulorna, grädda sedan i ytterligare 20-25 minuter längst ner i ugnen.
Servera med vaniljglass eller mangosorbet. Vaniljsås, vaniljvisp eller vispad grädde är också gott till!
Receptet ger 8 bitar.
Detta behövs.
Kokossmulpaj.
125 g smör, kallt.
1 dl strösocker.
1,5 dl vetemjöl.
1,5 dl riven kokos.
Fyllning.
2 päron.
2 mango.
1 msk strösocker.
Gör så här.
Värm ugnen till 200 grader.
Skär smöret i tärningar och blanda ihop alla ingredienser till kokossmulpajen till en grynig massa.
Lägg hälften av smulorna i en pajform, cirka 24 cm i diameter, och platta till något.
Grädda 6-7 minuter.
Ta ut formen och höj ugnstemperaturen till 225 grader.
Skala päronen och mangofrukterna, skär frukten i bitar.
Lägg klyftorna i pajformen och strö över sockret och resten av smulorna, grädda sedan i ytterligare 20-25 minuter längst ner i ugnen.
Servera med vaniljglass eller mangosorbet. Vaniljsås, vaniljvisp eller vispad grädde är också gott till!
Kommentarer
Skicka en kommentar