Morotsbiffar med dillkräm.

Det här är en enkel och snabb anrättning, varför inte till lucng. Vi har som mål att atäa minst en vegetarisk rätt i veckan. Du behöver.

4 portioner.

Morotsbiffar.

ca 300 g morötter.
200 g halloumi.
2 ägg.
3/4 dl ströbröd.
1-2 tsk sambal oelek.
2 krm salt.
1 krm svartpeppar.
1 msk olja.

Dillkräm.

1 näve färsk dill.
skal och saft av 1/2 citron.
2 dl crème fraiche.

2 dl valfritt ris.

Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
Skala morötterna.
Riv morötter och halloumi grovt på ett rivjärn.
Blanda morötter, halloumi, ägg, ströbröd, chiliflakes, salt och peppar i en skål.
Låt stå och svälla några minuter.
Forma till 8 biffar (för 4 port).
Stek morotsbiffarna i oljan, på medelvärme, i en stekpanna ca 5 minuter på varje sida.
Hacka dillen och riv yttersta skalet från citronen.
Blanda med crème fraiche och smaka av med saft från citronen, salt och peppar. Servera biffarna med ris, sås och en krispig sallad.

Kommentarer

Populära inlägg