Paella Valenciana

En fantastisk anrättning för många. Gör den med skaldjur som räkor, musslor, bläckfisk eller med kött som kyckling och kanin.

2 msk olivolja.
1,8 kg hel kyckling.
delad i 6 delar.
1,8 kg kanin tvättad och skuren lagom stora bitiar för munnen.
1 hel vitlök delad och skalad.
1 tomat fint hackad.
400 g limabönor färdigkokta.
280 g frysta gröna ärtor.
280 g frysta gröna bönor.
1 tsk mild paprikapulver.
1,5 liter vatten.
Salt efter smak.
1 kuvert saffran.
1 nypa timjan.
1 nypa rosmarin.
570 g arroz bomba ris eller carnaroli ris.
20 scampi räkor
400 g förkokta blåmusslor.
Börja med att hetta upp paella pannan på medelhög temperatur.
Täck botten med olivolja.
Lägg i kycklingen och kaninen samt vitlöken och stek gyllenbrun.
För köttet åt sidorna på pannan.
Tillsätt hackad tomat, bönor och ärtor och krydda med paprikapulver.
Fyll pannan med vatten nästan hela vägen upp.
Låt det nu småkoka/sjuda i ca en timme.
Släng på ordentligt med salt och två kuvert med saffran.
Sätt till timjan och rosmarin och riset.
Rör om ordentligt.
Skiva en citron och lägg på skivorna på paellan.
Sätt på lock och låt det nu sjuda i ca 20 minuter eller tills vätskan har absorberat.
10 minuter innan servering lägger du i räkor och musslorna.

Vill du så kan du skiva upp några chorizo och steka dem och vända ned i din paella.

Be din lokala ICA handlare att beställa hem kaninkött.

Kommentarer

Populära inlägg