Shepherd´s Pie.
Lammfyllningen.
2 msk olivolja.
300 g gul lök hackad.
500 g lammfärs.
2 tsk torkad persilja.
1 tsk torkad rosmarin.
1 tsk torkad timjan.
1/2 tsk salt.
1/2 tsk grovmalen svartpeppar.
1 msk Worcestershire sås.
2 vitlöksklyftor pressade.
2 msk vetemjöl.
2 msk tomatpuré.
350 g köttbuljong.
2 morötter smått tärnade.
2 dl gröna ärtor.
Potatismos.
900 g mjölig potatis skalad och tärnad.
100 g smör.
1 dl gräddmjölk.
(hälften mjöl och grädde).
1/2 tsk vitlökspulver.
1/2 tsk salt.
1/4 tsk grovmalen svartpeppar.
75 g riven parmesan.
Så här gör du fyllningen.
Värm upp oljan i en stekpanna.
Lägg i den hackade löken och bryn den i ca fem minuter utan att den tar färg, rör om då och då.
Lägg i lammfärsen och dela upp den så den blir grynig med en träslev eller liknande.
Skala och tärna upp morötterna och lägg i dem i pannan.
Sätt till persilja, timjan, rosmarin, salt och peppar rör om ordentligt och låt småputtra i ca 5 minuter.
Häll i Worcestershire sås och vitlöken, rör om och låt puttra någon minut.
Strö över mjölet och tomatpurén och rör så det inte är några klumpar av mjöl och tomatpurén.
Slå över buljongen och frusna gröna ärtor.
Låt det nu småbubbla ca fem mkinuter, glöm inte att röra om då och då.
Sätt pannan åt sidan medans du gör moset.
Värm upp ugnen till 200°C.
Potaismoset.
Skala och dela potatisen i mindre bitar.
Koka potatisen ca tio till femton minuter.
Häll av kokspadet och låt potatisen vila någon minut.
Tillsätt smör, gräddmölk, vitlökspulver, salt och peppar.
Stompa potatisen till mos.
Häll över parmesan och rör om väl.
Smöra en ugnsform som har häga kanter.
Häll lammfyllningen i den smorda ugnsformen.
Skeda upp moset över fyllningen.
Baka av anrättningen i 25-30 minuter.
Tag ut pajen och låt den vila ca femton minuter innan du/ni hugger in.
2 msk olivolja.
300 g gul lök hackad.
500 g lammfärs.
2 tsk torkad persilja.
1 tsk torkad rosmarin.
1 tsk torkad timjan.
1/2 tsk salt.
1/2 tsk grovmalen svartpeppar.
1 msk Worcestershire sås.
2 vitlöksklyftor pressade.
2 msk vetemjöl.
2 msk tomatpuré.
350 g köttbuljong.
2 morötter smått tärnade.
2 dl gröna ärtor.
Potatismos.
900 g mjölig potatis skalad och tärnad.
100 g smör.
1 dl gräddmjölk.
(hälften mjöl och grädde).
1/2 tsk vitlökspulver.
1/2 tsk salt.
1/4 tsk grovmalen svartpeppar.
75 g riven parmesan.
Så här gör du fyllningen.
Värm upp oljan i en stekpanna.
Lägg i den hackade löken och bryn den i ca fem minuter utan att den tar färg, rör om då och då.
Lägg i lammfärsen och dela upp den så den blir grynig med en träslev eller liknande.
Skala och tärna upp morötterna och lägg i dem i pannan.
Sätt till persilja, timjan, rosmarin, salt och peppar rör om ordentligt och låt småputtra i ca 5 minuter.
Häll i Worcestershire sås och vitlöken, rör om och låt puttra någon minut.
Strö över mjölet och tomatpurén och rör så det inte är några klumpar av mjöl och tomatpurén.
Slå över buljongen och frusna gröna ärtor.
Låt det nu småbubbla ca fem mkinuter, glöm inte att röra om då och då.
Sätt pannan åt sidan medans du gör moset.
Värm upp ugnen till 200°C.
Potaismoset.
Skala och dela potatisen i mindre bitar.
Koka potatisen ca tio till femton minuter.
Häll av kokspadet och låt potatisen vila någon minut.
Tillsätt smör, gräddmölk, vitlökspulver, salt och peppar.
Stompa potatisen till mos.
Häll över parmesan och rör om väl.
Smöra en ugnsform som har häga kanter.
Häll lammfyllningen i den smorda ugnsformen.
Skeda upp moset över fyllningen.
Baka av anrättningen i 25-30 minuter.
Tag ut pajen och låt den vila ca femton minuter innan du/ni hugger in.
Kommentarer
Skicka en kommentar