Pizzasallad
Visste ni att pizzasalladens fader Guiseppe "Peppino" Sperandio från Italien, öppnade pizzeria Piazza Opera på Gustav Adolfs Torg i Stockholm 1969. Där serverade han gratis sallad till sina pizzor.
500 g vitkål.
1 tsk salt.
3 msk vitvinsvinäger.
1/2 dl raps eller olivolja.
1 msk vatten.
grovmalen svartpeppar efter smak.
Torkad oregano (jag använder Grekisk oregano som är lite kraftigare i smaken).
Finstrimla vitkålen.
Lägg sedan kålen. i en större skål och släng i saltet och massera in det i kålen.
Låt kålen ligga 20-30 minuter.
Blanda sedan in olja, vinäger och vatten i kålen.
Krydda med svartpeppar och oregano.
Tip!
Gör gärna salladen en dag innan den ska förtäras.
Salladen är hållbar ca en vecka i kylen.
500 g vitkål.
1 tsk salt.
3 msk vitvinsvinäger.
1/2 dl raps eller olivolja.
1 msk vatten.
grovmalen svartpeppar efter smak.
Torkad oregano (jag använder Grekisk oregano som är lite kraftigare i smaken).
Finstrimla vitkålen.
Lägg sedan kålen. i en större skål och släng i saltet och massera in det i kålen.
Låt kålen ligga 20-30 minuter.
Blanda sedan in olja, vinäger och vatten i kålen.
Krydda med svartpeppar och oregano.
Tip!
Gör gärna salladen en dag innan den ska förtäras.
Salladen är hållbar ca en vecka i kylen.
Kommentarer
Skicka en kommentar