Saffranstryffel med apelsin
Ca 30 st
Jag tog ca 100 g ljus choklad för att Familjen lite mörkare färg men det går givetvis bra att bara ha vit choklad.
300g vit choklad odense
1 dl grädde
0,5 g saffran
1/2 apelsin
5o g smör rumstempererat
1 dl florsocker
Hacka chokladen grovt.
Koka upp grädde& saffran i en kastrull, ta bort från kastrullen från värmen och låt svalna något. Rör i chokladen och rör om alls den har smält.
Riv skalet på apelsinen.
Tillätt smöret och apelsinskalet & fortsätt rör om tills smöret har blandats ut ordentligt. Låt tryffeln svalna i kyl några timmar.
Med hjälp av en sked forma små bollar och rulla dem i florsocker.
Jag tog ca 100 g ljus choklad för att Familjen lite mörkare färg men det går givetvis bra att bara ha vit choklad.
300g vit choklad odense
1 dl grädde
0,5 g saffran
1/2 apelsin
5o g smör rumstempererat
1 dl florsocker
Hacka chokladen grovt.
Koka upp grädde& saffran i en kastrull, ta bort från kastrullen från värmen och låt svalna något. Rör i chokladen och rör om alls den har smält.
Riv skalet på apelsinen.
Tillätt smöret och apelsinskalet & fortsätt rör om tills smöret har blandats ut ordentligt. Låt tryffeln svalna i kyl några timmar.
Med hjälp av en sked forma små bollar och rulla dem i florsocker.
Kommentarer
Skicka en kommentar