Glutenfria Rullrån.

ca 50 st

1 ägg
1,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl glutenfritt mjölmix
1 1/2 dl potatismjöl
1 tsk hjorthornssalt
1 1/2 dl smält smör
3 dl sodavatten
Vispa ihop ägg och strösockret.
Blanda ihop vaniljsocker, mjölmix, potatismjöl och hjorthornssalt i en separat skål.
Rör ner blandningen i äggsmeten.
Häll hälften av smöret/vattnet i smeten och vispa tills den är en jämn smet. Tillsätt resten av smöret /vattnet och rör lite mer.

Smörj rånjärnet med en smörklick.
Stäng järnet och värm järnet så det är riktigt hett.
Häll i 1 msk smet, tryck igen locket och grädda tills rånet är ljusbrunt.
Det går fort och tänk på att medan du sedan rullar upp rånet hinner det bli lite brunare.
Rulla upp rånen på ett träskaft
Förvaras i en tät burk så de inte mjuknar. Vill du göra korgar så lägg de varma rånen på upp och ner-vända dricksglas, vill du ha strutar lägg rånet platt på arbetsbänken och rulla ihop i form av en strut.

Kommentarer

Populära inlägg