Lakritsknäck
ca 60 st
2 dl strösocker
2 dl grädde
2 dl ljus sirap
20 st turkisk peppar karameller
2 msk smör
1 msk lakritspulver
Bra att ha till hands är en knäcktratt, finns i butikerna tex ICA.
Blanda socker, sirap och grädde i en tjockbottnad gryta eller kastrull. Placera digital termometer i grytan och låt massan koka upp till 125 grader eller tills du kan utföra kulprovet. (droppa lite smet i ett glas med kallt vatten och rulla till en kula mellan fingrarna)
Under tiden krossa karamellerna i en mortel.
Blanda det smälta smöret med karamellkrosset och fördela i knäckformarna.
Rör ned lakritspulvret i knäcksmeten och rör om kraftigt.
Häll knäcken som är riktigt het i tratten och fördela i varje form.
Låt knäcken svalna innan du förvarar dem i kylen.
2 dl strösocker
2 dl grädde
2 dl ljus sirap
20 st turkisk peppar karameller
2 msk smör
1 msk lakritspulver
Bra att ha till hands är en knäcktratt, finns i butikerna tex ICA.
Blanda socker, sirap och grädde i en tjockbottnad gryta eller kastrull. Placera digital termometer i grytan och låt massan koka upp till 125 grader eller tills du kan utföra kulprovet. (droppa lite smet i ett glas med kallt vatten och rulla till en kula mellan fingrarna)
Under tiden krossa karamellerna i en mortel.
Blanda det smälta smöret med karamellkrosset och fördela i knäckformarna.
Rör ned lakritspulvret i knäcksmeten och rör om kraftigt.
Häll knäcken som är riktigt het i tratten och fördela i varje form.
Låt knäcken svalna innan du förvarar dem i kylen.
Kommentarer
Skicka en kommentar