Kanel & Lingonmarmelad

Ca 30 bitar

7 gelatinblad
250 g frysta lingon
1/2 dl vatten
4 1/2 dl strösocker
2 kanelstänger
3 msk flytande fruktpektin
1 1/2 tsk citronsyra

Lägg gelatinbladen i kallt vatten så de blir mjuka.
Koka upp lingonen med vatten i en kastrull några minuter. Ta bort den från plattan. Mixa lingonen slät med en stavmixer.
Blanda ned socker & kanelstänger. Koka upp igen och låt kock i ca 5 minuter.
Ta upp kanelstängerna.
Krama ur vattnet ur gelatinbladen tillsätt dem med pektin och citronsyra & rör ihop.
Klä en avlång brödform med plastfolie. Häll i marmeladen, låt stelna över natten i kylen.
Skär marmeladen i lagom stora kuber, vänd dem i socker & låt stelna i rumstemperatur.

Kommentarer

Populära inlägg