Rulltårta med kaneläpple
ca 15 skivor
Ingredienser
3 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk stött kardemumma
½ dl mjölk
Fyllning
1½ dl äppelmos
2 tsk kanel
Garnering
pärlsocker
Sätt ugnen på 250°. Klä plåten med bakpapper.
Vispa ägg och socker mycket pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och kardemumma. Rör ner blandningen försiktigt och tillsätt mjölken. Rör varsamt med en träslev. Bred ut smeten i pannan och strö över pärlsocker. Grädda genast på nedersta falsen i ugnen i ca 5 minuter.Strö över lite strösocker över kakan och stjälp upp kakan på bakpapper. Dra av pappret om det inte lossnar pensla med lite kallt vatten. Blanda samman äppelmoset och kanelen och bred ut den över den varma kakan. Rulla ihop från kortsidan, Rulla ett bakplåtspapper om rulltårtan och låt den vila med skarven nedåt. Skär i skivor.
Ingredienser
3 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk stött kardemumma
½ dl mjölk
Fyllning
1½ dl äppelmos
2 tsk kanel
Garnering
pärlsocker
Sätt ugnen på 250°. Klä plåten med bakpapper.
Vispa ägg och socker mycket pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och kardemumma. Rör ner blandningen försiktigt och tillsätt mjölken. Rör varsamt med en träslev. Bred ut smeten i pannan och strö över pärlsocker. Grädda genast på nedersta falsen i ugnen i ca 5 minuter.Strö över lite strösocker över kakan och stjälp upp kakan på bakpapper. Dra av pappret om det inte lossnar pensla med lite kallt vatten. Blanda samman äppelmoset och kanelen och bred ut den över den varma kakan. Rulla ihop från kortsidan, Rulla ett bakplåtspapper om rulltårtan och låt den vila med skarven nedåt. Skär i skivor.
Kommentarer
Skicka en kommentar