Rulltårta med kaneläpple

ca 15 skivor

Ingredienser

3 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk stött kardemumma
½ dl mjölk

Fyllning

1½ dl äppelmos
2 tsk kanel

Garnering

pärlsocker

Sätt ugnen på 250°. Klä plåten med bakpapper.
Vispa ägg och socker mycket pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och kardemumma. Rör ner blandningen försiktigt och tillsätt mjölken. Rör varsamt med en träslev. Bred ut smeten i pannan och strö över pärlsocker. Grädda genast på nedersta falsen i ugnen i ca 5 minuter.Strö över lite strösocker över kakan och stjälp upp kakan på bakpapper. Dra av pappret om det inte lossnar pensla med lite kallt vatten. Blanda samman äppelmoset och kanelen och bred ut den över den varma kakan. Rulla ihop från kortsidan, Rulla ett bakplåtspapper om rulltårtan och låt den vila med skarven nedåt. Skär i skivor.

Kommentarer

Populära inlägg