Kantarellmuffins

Dessa är riktigt goda till soppa eller kräftor.
6 stora

150 g kantareller
smör till stekningen
½ tsk salt
2 msk hackad persilja
6 dl dinkelmjöl
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
2 ägg
2 dl mjölk
75 g smält smör

Sätt ugnen på 225°
Rensa och skölj svampen och dela den i mindre bitar, smöra en muffinsform med lite olja.
Stek svampen i en panna med lite smör, låt fräsa tills vattnet dunstat. krydda med salt och persilja och blanda väl.
Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Vispa ihop ägg och mjölk och rör ner det i mjölblandningen tillsammans med svampen och smält smör. Klicka ut smeten i formen låt sedan stå och vila ca 20 minuter innan du gräddar dem. Grädda dem mitt i ugnen i ca 12-20 minuter.

Kommentarer

Populära inlägg