Röd grönsakscurry

4 portioner

4 tsk olja
1 medelstor lök hackad
20-40 ml röd hemlagad currypasta eller köpt
3 3/4 dl kokosmjölk
2½ dl vatten
2 medelstora potatisar
200 g blomkål
6 kaffirlimeblad
150 g gröna bönor (snake beans) skurna i 3 cm långa bitar
½ röd paprika skuren i strimlor
10 färska minimajskolvar delade på längden
4 tsk grönpepparkorn krossade
4 msk färsk thailändsk basilika finhackad
40 ml fisksås
4 tsk limesaft
2 tsk muskovadosocker

Hetta upp oljan i en wok. Stek lök och currypasta i några minuter på medelstark värme under omrörning.
Häll i koksmjölk och vatten låt koka upp och sjud i fem minuter. Lägg i potatis, blomkål och kaffirlimeblad och sjud i ytterligare sju minuter. Tillsätt gröna bönor, paprika, majs och pepparkorn och koka i fem minuter eller tills grönsakerna är mjuka.
Rör ner basilika, fisksås, limesaft och socker.
Serveras med ångkokt ris.

Kommentarer

Populära inlägg