Kryddig kycklinggryta

2 personer

250 g kycklingfilé
½ gul lök
2 vitlöksklyftor

Marinad

2 kryddnejlikor
5 svartpepparkorn
½ krm cayennepeppar
1 nypa krossad chili
½ tsk koriander
½ msk curry
2 msk soja

Sås

3 dl tomatjuice
½ msk vetemjöl
2 krm salt

Skala och finhacka lök och vitlök. Blanda kycklingen med löken. Stöt nejlikor och pepparkornen. Blanda dem med resten av kryddorna och soja till en marinad.
Blanda detta i kycklingen och blanda om, låt stå i ca 1 timma.
Koka upp tomatjuicen och lägg ned kycklingen och löken. Låt koka under lock i ca 15-20 minuter. Blanda ut mjölet med lite kallt vatten och rör ned det i grytan. Koka ytterligare 5 minuter. Smaka av med salt.
Serveras med ris och en chutney av valfri smak.

Kommentarer

Populära inlägg