Kryddig kycklinggryta
2 personer
250 g kycklingfilé
½ gul lök
2 vitlöksklyftor
Marinad
2 kryddnejlikor
5 svartpepparkorn
½ krm cayennepeppar
1 nypa krossad chili
½ tsk koriander
½ msk curry
2 msk soja
Sås
3 dl tomatjuice
½ msk vetemjöl
2 krm salt
Skala och finhacka lök och vitlök. Blanda kycklingen med löken. Stöt nejlikor och pepparkornen. Blanda dem med resten av kryddorna och soja till en marinad.
Blanda detta i kycklingen och blanda om, låt stå i ca 1 timma.
Koka upp tomatjuicen och lägg ned kycklingen och löken. Låt koka under lock i ca 15-20 minuter. Blanda ut mjölet med lite kallt vatten och rör ned det i grytan. Koka ytterligare 5 minuter. Smaka av med salt.
Serveras med ris och en chutney av valfri smak.
250 g kycklingfilé
½ gul lök
2 vitlöksklyftor
Marinad
2 kryddnejlikor
5 svartpepparkorn
½ krm cayennepeppar
1 nypa krossad chili
½ tsk koriander
½ msk curry
2 msk soja
Sås
3 dl tomatjuice
½ msk vetemjöl
2 krm salt
Skala och finhacka lök och vitlök. Blanda kycklingen med löken. Stöt nejlikor och pepparkornen. Blanda dem med resten av kryddorna och soja till en marinad.
Blanda detta i kycklingen och blanda om, låt stå i ca 1 timma.
Koka upp tomatjuicen och lägg ned kycklingen och löken. Låt koka under lock i ca 15-20 minuter. Blanda ut mjölet med lite kallt vatten och rör ned det i grytan. Koka ytterligare 5 minuter. Smaka av med salt.
Serveras med ris och en chutney av valfri smak.
Kommentarer
Skicka en kommentar