Röd currypasta

ca 2½ dl

4 tsk korianderfrön
2 tsk spiskumminfrön
1 tsk svartpepparkorn
2 tsk räkpasta
1 tsk mald muskot
12 torkade eller färska röda chilipepparfrukter, grovhackade
20 asiatiska schalottenlökar, hackade
40 ml olja
4 stjälkar citrongräs(använd bara den vita delen)
12 små vitlöksklyftor, hackade
40 ml färska korianderrötter, hackade
40 ml färska korianderstjälkar, hackade
6 kaffirlimeblad, hackade
2 tsk rivet citronskal
2 tsk salt
2 tsk mald gurkmeja
1 tsk paprika

Torrosta koriander och kumminfrön i en stekpanna på medelstark värme i 2-3 minuter. Skaka hela tiden.
Lägg de rostade kryddorna tillsammans med pepparkornen i en mortel och stöt tills de finmalda.
Svep in räkpastan i lite folie och grilla i ugn på stark värme i tre minuter. Vänd paketet två gånger.
Lägg de malda kryddorna, räkpastan, muskot och chili i en matberedare och kör i 5 sekunder. Häll på de återstående ingredienserna och kör i intervall om 20 sekunder. Mellan varje intervall skrapar du rent sidorna i matberedarskålen. Fortsätt tills du får en jämn smet.

Kommentarer

Populära inlägg