Viltgryta med trattkantareller.
En mustig gryta med härliga smaker från det vilda.
700 g vildsvinskarré.
1 tsk salt.
0,5 tsk svartpeppar- nymald.
1 gul lök hackad.
2 morötter skalade & skurna i mindre bitar.
2 vitlöksklyftor pressade.
4 kvistar timjan.
4 kvistar persilja.
1 msk smör.
3 dl vatten.
2 dl rött vin.
1 msk kalvfond- konc.
2 dl vispgrädde.
50 g torkade trattkantareller blötlagda i hett vatten.
1 msk soja.
1 msk majsstärkelse Maizena.
Vitlöksrösti.
800 g potatis.
2-3 vitlöksklyfor.
1 ägg.
1 tsk salt.
50 g smör.
Tillbehör.
lingonsylt.
Så här gör du.
Skär vildsvinsköttet i ca 2 x 2 cm stora bitar.
Krydda med salt och peppar.
Skala och hacka löken.
Skala och skär morötterna i bitar.
Skala och finhacka vitlöksklyftan.
Grovhacka timjan och persilja.
Bryn köttet runt om i smör i en stekgryta.
Tillsätt lök och morötter.
Stek ytterligare ca 3 min.
Tillsätt vatten, vin, fond och örtkryddor.
Låt grytan koka upp, sjud den sedan under lock ca 45 min.
Häll grädden i grytan och blanda i svampen.
Låt koka ca 5 min.
Tillsätt sojan.
Red med majsstärkelsen utrörd i lite kallt vatten.
Vitlöksrösti:
Sätt ugnen på 200°.
Skala och finriv potatisen.
Lägg den rivna potatisen i ett durkslag och pressa ut vätskan.
Skala och riv vitlöksklyforna och blanda den med potatis, ägg och salt.
Hetta upp en stekpanna med smör.
Klicka ut tunna kakor av potatisen och stek på medelvärme på båda sidor tills röstin fått fin färg.
Lägg kakorna på ett ugnssäkert fat och tillaga mitt i ugnen tills potatisen är mjuk, ca 10 min.
Servera grytan med rösti och lingonsylt.
700 g vildsvinskarré.
1 tsk salt.
0,5 tsk svartpeppar- nymald.
1 gul lök hackad.
2 morötter skalade & skurna i mindre bitar.
2 vitlöksklyftor pressade.
4 kvistar timjan.
4 kvistar persilja.
1 msk smör.
3 dl vatten.
2 dl rött vin.
1 msk kalvfond- konc.
2 dl vispgrädde.
50 g torkade trattkantareller blötlagda i hett vatten.
1 msk soja.
1 msk majsstärkelse Maizena.
Vitlöksrösti.
800 g potatis.
2-3 vitlöksklyfor.
1 ägg.
1 tsk salt.
50 g smör.
Tillbehör.
lingonsylt.
Så här gör du.
Skär vildsvinsköttet i ca 2 x 2 cm stora bitar.
Krydda med salt och peppar.
Skala och hacka löken.
Skala och skär morötterna i bitar.
Skala och finhacka vitlöksklyftan.
Grovhacka timjan och persilja.
Bryn köttet runt om i smör i en stekgryta.
Tillsätt lök och morötter.
Stek ytterligare ca 3 min.
Tillsätt vatten, vin, fond och örtkryddor.
Låt grytan koka upp, sjud den sedan under lock ca 45 min.
Häll grädden i grytan och blanda i svampen.
Låt koka ca 5 min.
Tillsätt sojan.
Red med majsstärkelsen utrörd i lite kallt vatten.
Vitlöksrösti:
Sätt ugnen på 200°.
Skala och finriv potatisen.
Lägg den rivna potatisen i ett durkslag och pressa ut vätskan.
Skala och riv vitlöksklyforna och blanda den med potatis, ägg och salt.
Hetta upp en stekpanna med smör.
Klicka ut tunna kakor av potatisen och stek på medelvärme på båda sidor tills röstin fått fin färg.
Lägg kakorna på ett ugnssäkert fat och tillaga mitt i ugnen tills potatisen är mjuk, ca 10 min.
Servera grytan med rösti och lingonsylt.
Kommentarer
Skicka en kommentar