Biskvier med polkasmak.
Det här behöver du till cirka 25 biskiver.
300 gram mandelmassa.
1/2 dl socker.
1 äggvita.
Fyllning.
250 gram rumsvarmt smör.
3 1/2 dl florsocker.
5-6 droppar pepparmyntsolja.
1 msk vaniljsocker.
1 äggula.
1 dl fint polkakross.
Topping : 300 gram mörk choklad + 1/2 dl polkakross.
Gör så här.
Börja med att värma ugnen till 175°C.
Riv ner mandelmassan i en bunke och rör ihop äggvita och socker till en smet.
Fyll en spritspåse med smeten och klipp ett lagom stort hål i toppen.
Spritsa eller klicka ut på en plåt.
Grädda bottnarna i mitten av ugnen i cirka 10- 18 minuter , de ska fortfarande vara lite sega i mitten.
Låt bottnarna svalna.
Rör ihop alla ingredienser till smördegen.
Bred ut ett toppigt eller runt lager på ”undersidan ” av biskvibotten.
Ställ dem svalt tex en kyl.
Under tiden smälter du chokladen.
Håll sedan i botten på biskvierna och doppa dem i chokladen, strössla över polkaströssel.
Låt bisvierna svalna så att chokladen stelnar.
300 gram mandelmassa.
1/2 dl socker.
1 äggvita.
Fyllning.
250 gram rumsvarmt smör.
3 1/2 dl florsocker.
5-6 droppar pepparmyntsolja.
1 msk vaniljsocker.
1 äggula.
1 dl fint polkakross.
Topping : 300 gram mörk choklad + 1/2 dl polkakross.
Gör så här.
Börja med att värma ugnen till 175°C.
Riv ner mandelmassan i en bunke och rör ihop äggvita och socker till en smet.
Fyll en spritspåse med smeten och klipp ett lagom stort hål i toppen.
Spritsa eller klicka ut på en plåt.
Grädda bottnarna i mitten av ugnen i cirka 10- 18 minuter , de ska fortfarande vara lite sega i mitten.
Låt bottnarna svalna.
Rör ihop alla ingredienser till smördegen.
Bred ut ett toppigt eller runt lager på ”undersidan ” av biskvibotten.
Ställ dem svalt tex en kyl.
Under tiden smälter du chokladen.
Håll sedan i botten på biskvierna och doppa dem i chokladen, strössla över polkaströssel.
Låt bisvierna svalna så att chokladen stelnar.
Kommentarer
Skicka en kommentar