Frallor på julmust.
50 g jäst.
5 dl julmust zero.
50 g smält smör.
1 dl ljus sirap.
ca 17 dl rågsikt.
1 tsk salt.
1/2 påse vörtmix valfritt.
Pensling:.
Kokt kaffe & en klick smör.
Gör såhär.
Smula ner jästen i degbunken.
Värm julmusten till 37 grader, jag använder alltid termometer.
Häll i julmusten över jästen och rör om tills allt löst sig.
Häll sedan i sirap, salt, smält smör, salt och sist har du rågsikten.
Lite i taget så degen får jobba upp sig med härliga glutentrådar.
När degen släpper från bunkens väggar är den klar.
Låt jäsa till dubbel storlek, ca 45 minuter. Sätt ugnen på 225 grader.
Baka ut till bollar eller avlånga tekakor.
Väg dem, 100 g st.
Jäs i ytterligare 30-45 minuter.
Skjutsa in lite längre ned i ugnen i ca 15 minuter.
När du tar ut dom penslar du dem med kokt kaffe och smör.
5 dl julmust zero.
50 g smält smör.
1 dl ljus sirap.
ca 17 dl rågsikt.
1 tsk salt.
1/2 påse vörtmix valfritt.
Pensling:.
Kokt kaffe & en klick smör.
Gör såhär.
Smula ner jästen i degbunken.
Värm julmusten till 37 grader, jag använder alltid termometer.
Häll i julmusten över jästen och rör om tills allt löst sig.
Häll sedan i sirap, salt, smält smör, salt och sist har du rågsikten.
Lite i taget så degen får jobba upp sig med härliga glutentrådar.
När degen släpper från bunkens väggar är den klar.
Låt jäsa till dubbel storlek, ca 45 minuter. Sätt ugnen på 225 grader.
Baka ut till bollar eller avlånga tekakor.
Väg dem, 100 g st.
Jäs i ytterligare 30-45 minuter.
Skjutsa in lite längre ned i ugnen i ca 15 minuter.
När du tar ut dom penslar du dem med kokt kaffe och smör.
Kommentarer
Skicka en kommentar