Surdegsfrallor med luftiga hål.
ca 16 frallor.
800-900 g vetemjöl av god kvalitet.
660 g vatten.
160 g surdeg.
1 msk salt.
Blanda alla ingredienser utom saltet och låt stå ca 60 minuter.
Tillsätt salt och arbeta in det i 10 minuter.
Vik degen genom att dra kanterna mot mitten.
Gör detta moment en gång i timmen totalt 6 timmar i rumstemperatur.
Låt degen vila i kylen över natten.
Sätt ugnen på 270°. Om du använder dig av en baksten/plåt bör den sättas in i kall ugn.
Vänd ut degen varsamt på ett mjölat bakbord.
Använd en degskrapa och dela degen i 16 lika stora bitar. Undvik att knåda degen för då försvinner lufthålen.
Lägg Frallorna på ett bakplåtspapper.
Lägg bakplåtspappret med bröden på stenen/stålet/plåten.
Spraya in rikligt med vatten i ugnen.
Grädda frallorna ca 10-15 minuter.
800-900 g vetemjöl av god kvalitet.
660 g vatten.
160 g surdeg.
1 msk salt.
Blanda alla ingredienser utom saltet och låt stå ca 60 minuter.
Tillsätt salt och arbeta in det i 10 minuter.
Vik degen genom att dra kanterna mot mitten.
Gör detta moment en gång i timmen totalt 6 timmar i rumstemperatur.
Låt degen vila i kylen över natten.
Sätt ugnen på 270°. Om du använder dig av en baksten/plåt bör den sättas in i kall ugn.
Vänd ut degen varsamt på ett mjölat bakbord.
Använd en degskrapa och dela degen i 16 lika stora bitar. Undvik att knåda degen för då försvinner lufthålen.
Lägg Frallorna på ett bakplåtspapper.
Lägg bakplåtspappret med bröden på stenen/stålet/plåten.
Spraya in rikligt med vatten i ugnen.
Grädda frallorna ca 10-15 minuter.
Kommentarer
Skicka en kommentar