Leopardkakor

Ca 50 st.

420 g mjöl.
1 tsk bakpulver
en nypa salt.
225 g rumsvarmt smör.
225 g socker.
2 ägg.
2 tsk vaniljsocker.
1/2 tsk kanel.
1/2 tsk kakao.
2 msk kakao.
GÖR SÅ HÄR: Vispa samman rumsvarmt smör med socker och vaniljsocker, tills det är vitt och fluffigt.
Vispa ner äggen.
Blanda mjöl, bakpulver och salt i en mindre skål. Rör ner mjölblandningen varsamt i äggfluffet och rör om till en slät deg.
Dela degen och lägg lägg 1/5 i en skål och rör ner 1/2 tsk kanel och 1/2 tsk kakao.
Lägg 1/5 i en annan skål och vispa ner 2 msk kakao i den.
Plasta in de tre degarna och låt dem vila i kylen en timme.
Platta ut den mörka degen med fingrarna till en rektangulär platta på plastfolie, ca 25 cm.
Rulla den ljusbruna degen till en korv, lika lång som den bruna längden, och lägg den ovanpå.
Klä in den ljusbruna degen med den mörka degen.
Skär bort lite mörk deg så att den inte täcker helt runtom och spara till senare.
Lägg rullen i frysen en kvart.
Lägg under tiden plastfolie över den ljusaste degen och kavla ut den på mjölat bakbord, ca 30 x 40 cm.
Ta ut rullen ur frysen och skär den i tunna skivor.
Ta bort plastfolien från den utkavlade, ljusa degen och lägg ut leopardfläckarna.
Rulla små bollar av den mörkaste degen som blev över och lägg ut lite huller om buller.
Lägg på plastfolien igen och kavla så att fläckarna går ihop med degen.
Ta bort plastfolien och stansa ut kakor med hjälp av ett glas med 6 cm i diameter.
Resterna av degen rullar jag snabbt ihop formar till en rulle, tänk marmorering.
Plasta in rullen och lägg i frysen några minuter.
Ta ut rullen och skiva upp den.
Lägg kakorna på bakpappersklädda plåtar och grädda ca 12 min i 175 C tills de börjar få fin färg.
Ta ut och låt svalna.

Kommentarer

Populära inlägg