Kycklinggryta med bacon.

Smakrik kycklinggryta med bacon, svamp och grädde.

Tillagningstid: 45 min.

4 portioner

Detta behöver du.

500g kycklinglårfilé.
salt och svartpeppar.
140 g bacon.
1 st gul lök, hackad.
1 msk smör.
250 g champinjoner delade i mindra bitar,eller trattkantareller.
2 st vitlöksklyftor, hackade.
1/2 msk tomatpuré.
2 dl grädde.
1 dl vatten.
1 st kycklingbuljongtärning.
1 tsk torkad timjan.
10 g färsk timjan, till garnering.

Så här gör du.

Skär kycklingen i mindre bitar, salta och peppra.
Strimla baconet och stek det knaprigt, lägg åt sidan.
Stek kyckling och lök i smör tills löken mjuknat och kycklingen fått färg runtom.
Tillsätt svampen, vitlök och tomatpuré och stek ytterligare några min.
Tillsätt bacon (spar en del till servering), grädde, vatten, smulad buljong och timjan.
Låt sjuda ca 25 min, smaka av med salt och peppar.
Garnera grytan med timjan och bacon.
Servera med ris, pasta , bulgur eller pressad potatis.

Kommentarer

Populära inlägg