Grapefruit Bitters
Liksom angostura är det här en fantastisk bitter.
Vad du behöver.
3,5 dl 50 % vodka alt 40 % om du inte hittar den starkare. Zest från en röd grapefrukt.
Zest från en citron.
6 cl ljus rom.
1/2 tsk torkade lavendelblommor.
1/2 hela korianderfrön.
4 torkade enbär.
1 färskt salviablad.
1 1/2 tsk skuren gentianarot.
6 cl sockerlag.
Så här gör vi.
Lägg grapefrukt och citronzest i en glasburk och slå på vodkan.
Sätt på locket och skaka lite grann.
Låt det stå svalt och mörkt över natten.
Tillsätt rom, lavendel, koriander, enbär, salvia och gentianroten.
Sätt på locket och ge burken några skak.
LÅt nu burken stå 10-12 dagar på en mörk och sval plats.
Sila vätskan genom en tygsil.
Häll sedan vätskan genom ett kaffefilter och vill du ha en klarare dryck silar du vätskan genom ett nytt kaffefilter.
Tillsätt sockerlagen och häll drycken i en flaska samt ge den en ordentligt skak.
Låt bittern vila ett dygn.
Bittern är hållbar upp till ett år i rumstemperatur.
Vad du behöver.
3,5 dl 50 % vodka alt 40 % om du inte hittar den starkare. Zest från en röd grapefrukt.
Zest från en citron.
6 cl ljus rom.
1/2 tsk torkade lavendelblommor.
1/2 hela korianderfrön.
4 torkade enbär.
1 färskt salviablad.
1 1/2 tsk skuren gentianarot.
6 cl sockerlag.
Så här gör vi.
Lägg grapefrukt och citronzest i en glasburk och slå på vodkan.
Sätt på locket och skaka lite grann.
Låt det stå svalt och mörkt över natten.
Tillsätt rom, lavendel, koriander, enbär, salvia och gentianroten.
Sätt på locket och ge burken några skak.
LÅt nu burken stå 10-12 dagar på en mörk och sval plats.
Sila vätskan genom en tygsil.
Häll sedan vätskan genom ett kaffefilter och vill du ha en klarare dryck silar du vätskan genom ett nytt kaffefilter.
Tillsätt sockerlagen och häll drycken i en flaska samt ge den en ordentligt skak.
Låt bittern vila ett dygn.
Bittern är hållbar upp till ett år i rumstemperatur.
Kommentarer
Skicka en kommentar