Tomatsås till pizza / grytor.
8 vitlöksklyftor pressade.
3-4 msk olivolja.
4-5 burkar skalade tomater med juice.Alt 2000g färska skalade tomater
2-3 msk tomatpuré.
1/2 tsk vardera salt & svartpeppar.
3 msk färsk basilika (1 msk torkad basilika).
2 tsk färsk oregano (1 tsk torkad oregano).
Så här går du tillväga.
Sautera vitlöken i en panna med olivolja på medium värme ca 30-60 sekunder.
Rör om ofta så inte vitlöken bränns vid.
Tillsätt tomaterna med juice, tomatpuré, salt, svartpeppar.
Rör runt blandningen och sätt på ett lock på glänt.
Låt det nu sjuda på låg värmme minst 3 timmar.
Rör om då och då för att undvika att det bränns vid i botten.
Notering: Om du använder kanterna på parmesanosten så tillsätter du dem redan nu och låter de sjuda med tills såsen är färdig för att sedan plockas bort innan servering.
Om du föredrar en slätare sås kan du använda en stavmixer till önskad konsistens.
Tillsätt örter salt och peppar efter smak.
Att använda sig utav kanterna (skalet) på parmesanosten är ett unikt sätt att tillföra smaker.
Skär bort kanterna på osten, och förvara dem i frysen alternativt det går det utmärkt att frysa dem.
Kanten/skalet smälter inte men det bklir mjukt under tillagningen.
Denna metod tillsätter extra umami och smak. Tillsätt kanterna till såsen och låpt den vara med under tillagningen.
Plocka bort kanterna innan servering.
Förvaring i kyl eller frys.
Kyl.
Låt såsen bli rumstempererad och häll den i en lufttät skål/bytta.
Såsen är hållbar i kylen i ca 5-7 dagar.
Frys.
LÅt såsen bli rumstempererad. Häll såsen i fryspåsar alternativt frysburkar. Hållbar i 3-4 månader.
Näeingsvärde per 100 g.
Serving: 0g | Kalorier: 63kcal | Kolhydrater: 7.7g | Protein: 1.7g | Fett: 3.6g | Mättat fett: 0g | Fleromättat fett: 0g | Enkelomättat fett: 0g | Trans Fett: 0g | kolesterol: 0.6mg | Natrium: 164.7mg | Kalium: 0mg | Fiber: 0g | Socker: 2.8g | Vitamin A: 0IU | Vitamin C: 0mg | Kalcium: 0mg | Järn: 0mg
3-4 msk olivolja.
4-5 burkar skalade tomater med juice.Alt 2000g färska skalade tomater
2-3 msk tomatpuré.
1/2 tsk vardera salt & svartpeppar.
3 msk färsk basilika (1 msk torkad basilika).
2 tsk färsk oregano (1 tsk torkad oregano).
Så här går du tillväga.
Sautera vitlöken i en panna med olivolja på medium värme ca 30-60 sekunder.
Rör om ofta så inte vitlöken bränns vid.
Tillsätt tomaterna med juice, tomatpuré, salt, svartpeppar.
Rör runt blandningen och sätt på ett lock på glänt.
Låt det nu sjuda på låg värmme minst 3 timmar.
Rör om då och då för att undvika att det bränns vid i botten.
Notering: Om du använder kanterna på parmesanosten så tillsätter du dem redan nu och låter de sjuda med tills såsen är färdig för att sedan plockas bort innan servering.
Om du föredrar en slätare sås kan du använda en stavmixer till önskad konsistens.
Tillsätt örter salt och peppar efter smak.
Att använda sig utav kanterna (skalet) på parmesanosten är ett unikt sätt att tillföra smaker.
Skär bort kanterna på osten, och förvara dem i frysen alternativt det går det utmärkt att frysa dem.
Kanten/skalet smälter inte men det bklir mjukt under tillagningen.
Denna metod tillsätter extra umami och smak. Tillsätt kanterna till såsen och låpt den vara med under tillagningen.
Plocka bort kanterna innan servering.
Förvaring i kyl eller frys.
Kyl.
Låt såsen bli rumstempererad och häll den i en lufttät skål/bytta.
Såsen är hållbar i kylen i ca 5-7 dagar.
Frys.
LÅt såsen bli rumstempererad. Häll såsen i fryspåsar alternativt frysburkar. Hållbar i 3-4 månader.
Näeingsvärde per 100 g.
Serving: 0g | Kalorier: 63kcal | Kolhydrater: 7.7g | Protein: 1.7g | Fett: 3.6g | Mättat fett: 0g | Fleromättat fett: 0g | Enkelomättat fett: 0g | Trans Fett: 0g | kolesterol: 0.6mg | Natrium: 164.7mg | Kalium: 0mg | Fiber: 0g | Socker: 2.8g | Vitamin A: 0IU | Vitamin C: 0mg | Kalcium: 0mg | Järn: 0mg
Kommentarer
Skicka en kommentar