Kebab på falukorv.

4 Portioner.

Kryddblandning.

1 msk spiskummin.
2 tsk Rökt paprika.
1 tsk Lökpulver.
1 tsk Oregano.
1 tsk Timjan.
1 krm Kanel.
2 krm Chili flakes efetr smak och tycke.
1 nypa Cayennepeppar.
1 tsk Gurkmeja.

800 g Falukorv.
3 msk Olja.
1 st Vitlöksklyfta.
2 msk Tomatpure.
Gör så här Blanda kryddblandningen enligt anvisningen tillsammans med en riven vitlöksklyfta, olja och tomatpuré.
Hyvla falukorven på längden med en osthyvel.
Lägg falukorvsstrimlorna i en plastpåse och häll över marinaden.
Skaka påsen så att falukorven blandas väl med marinaden.
Låt den marinera i cirka 2-4 timmar.
Stek falukorven i lite rapsolja på hög värme tills den har fått en fin färg.
Servera med valfritt bröd, sås, sallad, tomat eller det du föredrar.

Tillagning i ugnen.

Ställ plåten högt upp i ugnen och tillaga i ca 10-15 minuter vid 240 grader med varmluft och grillfunktionen påslagen.
Vänd korven 2-3 gånger under tillagningen. Var noga med att hålla koll så att falukorven inte bränns.

Kommentarer

Populära inlägg