Grillad lammstek med ben.
Jag föredrar att grilla lamm med ben. Ge den först en grillyta för att sedan lägga den i folie och fortsätta grilla steken. Du får då ut basen till en sås.
2½-3 kg lammstek med ben.
Marinad.
½ dl olivolja
5 vitlöksklyftor hackade
½ dl persilja hackad
½ dl färsk rosmarin
1 tsk grovmalen svartpeppar
Nu sätter vi igång.
Blanda alla ingredienser till marinaden.
Putsa eventuellt köttet.
Lägg köttet i dubbla, stora plastpåsar.
Häll på marinaden och se till att köttet täcks av marinaden.
Låt ligga i kyl minst 2 timmar, helst över natten.
Torka av köttet.
Stick in en stektermometer i den tjockaste delen i steken.
Lägg steken på grillen och låt steken få en grillyta, slå sedan in steken i folie och grilla det på låg värme på över indirekt kolglöd.
Vänd flera gånger under grillningen. Grilla tills innertemperaturen är 60°C, 1¼-2 timmar.
Låt köttet vila i folie ca 20 minuter innan det skärs upp.
Ta vara på fonden som samlats i foliet för att göra en sås.
Salta köttet före serveringen.
2½-3 kg lammstek med ben.
Marinad.
½ dl olivolja
5 vitlöksklyftor hackade
½ dl persilja hackad
½ dl färsk rosmarin
1 tsk grovmalen svartpeppar
Nu sätter vi igång.
Blanda alla ingredienser till marinaden.
Putsa eventuellt köttet.
Lägg köttet i dubbla, stora plastpåsar.
Häll på marinaden och se till att köttet täcks av marinaden.
Låt ligga i kyl minst 2 timmar, helst över natten.
Torka av köttet.
Stick in en stektermometer i den tjockaste delen i steken.
Lägg steken på grillen och låt steken få en grillyta, slå sedan in steken i folie och grilla det på låg värme på över indirekt kolglöd.
Vänd flera gånger under grillningen. Grilla tills innertemperaturen är 60°C, 1¼-2 timmar.
Låt köttet vila i folie ca 20 minuter innan det skärs upp.
Ta vara på fonden som samlats i foliet för att göra en sås.
Salta köttet före serveringen.
Kommentarer
Skicka en kommentar