Julsenap
Ingredienser
1 dl Colman’s senapspulver
1 ½ dl vispgrädde
¾ dl ljus öl
½ dl mörk sirap
1 msk ättiksprit (12 %)
1 msk vetemjöl
½ krm salt
Förslag på smaksättning
Sweet & spicy
1 msk honung
1 tsk TABASCO® Original pepparsås
Whiskey Sour
1 msk whiskey
finrivet skal av 1 lime
Kryddig & örtig
2 tsk grovkrossad rosépeppar
1 tsk torkad rosmarin
Gör så här
Blanda samtliga ingredienser i en kastrull.
Koka upp och låt sjuda under omrörning tills det tjocknar, 3–5 minuter.
Häll upp senapen i en skål.
Täck med plastfolie och låt svalna.
Tillsätt eventuellt någon av smaksättningarna och blanda.
Låt senapen vila 1 dygn i kylen (den blir bara bättre av att mogna längre än så, gärna minst 1 vecka).
1 dl Colman’s senapspulver
1 ½ dl vispgrädde
¾ dl ljus öl
½ dl mörk sirap
1 msk ättiksprit (12 %)
1 msk vetemjöl
½ krm salt
Förslag på smaksättning
Sweet & spicy
1 msk honung
1 tsk TABASCO® Original pepparsås
Whiskey Sour
1 msk whiskey
finrivet skal av 1 lime
Kryddig & örtig
2 tsk grovkrossad rosépeppar
1 tsk torkad rosmarin
Gör så här
Blanda samtliga ingredienser i en kastrull.
Koka upp och låt sjuda under omrörning tills det tjocknar, 3–5 minuter.
Häll upp senapen i en skål.
Täck med plastfolie och låt svalna.
Tillsätt eventuellt någon av smaksättningarna och blanda.
Låt senapen vila 1 dygn i kylen (den blir bara bättre av att mogna längre än så, gärna minst 1 vecka).
Kommentarer
Skicka en kommentar