Levergryta

500 g nötlever
40 g bacon, i bitar
1 gul lök fint hackad
3 dl 40% grädde
1 tärning köttbuljong
3 st morötter skivade
ca 6 kryddpepparkorn
salt
vitpeppar
vatten
vetemjöl
soja

Börja med att putsa levern från hinnor och kärl.
Skär levern i lagon stora bitar ca 2x2 cm.
Skala och hacka löken fint.
Ta fram en gryta gärna en i gjutjärn.
Hetta upp smör och lite rapsolja och stek sedan levern och löken
Lägg i bacon och fräs någon minut till.
Tillsätt morötter, lite vatten och buljongtärningen. och kryddpepparkorn.
Låt puttra i några minuter.
Smaka av med salt och peppar
Häll i grädden och red med lite mjöl. Ta i en skvätt soja, rör om och smaka av.
Serveras med antingen kokt potatis eller potatismos och lingsylt.

Kommentarer

Populära inlägg