Beer butt chicken.

Rub.

2 msk rökt paprika
2 msk salt
2 msk lökpulver
1 msk cayennepeppar
1 msk kummin
2 tsk torkad timjan
2 tsk oregano
2 tsk svartpeppar
2 tsk vitlökspulver
1 msk muscovadosocker valfritt

Till den bevingade varelsen

1 kyckling tvättad och torkad
olivolja
rubb från ovan
1 burk öl vanlig rekorderlig pilsner och inget IPA tjaffs.

Gör så här
Sätt på grillen, låt den komma ner i värme. Vi vill inte att den ska var superhet.
Blanda allt till rubben, rökt paprika, salt, lökpulver, cayennepeppar, mald kummin, timjan, oregano, peppar och vitlökspulver.
Gnid in hela kycklingen, inklusive hålighet, med oljan. Krydda den, inifrån och ut, med kryddblandningen.
Häll ut (eller drick) 1/4 av ölen och placera kycklingen över burken så att den sitter upprätt.
Placera kycklingen i mitten av grillen där kol eller eld inte finns och stäng locket. Grilla i ca 45 till 90 minuter, eller tills köttermometern visar 75 - 82 grader. Håll temperaturen runt 150-175°C inuti grillen.
Ta bort från grillen, täck löst med folie och låt den vila i 10 minuter. Skär upp och njut!

Kommentarer

Populära inlägg