Italiensk bolognese

Detta recept använder jag till lasagne och till pasta bolognese.

4 personer

100 g pancetta (eller orökt sidfläsk)
1 stor morot
1 stor gul lök
1 burk med passerade tomater
2 matskedar tomatpuré
250 gram nötfärs
250 gram fläskfärs
2 dl rött vin
Olivolja, salt och peppar

Finhacka lök, morot och pancetta.
Fräs på låg värme i stekpanna tills allt är helt mjukt.
Slå över allt i en gryta, förslagsvis en gjutjärnspanna med lock.
Fräs sedan färsen i samma panna som du hade grönsakerna i.
När färsen är brynt så lägger du även över denna i grytan.
Slå på värmen på plattan med grytan och när det börjar fräsa riktigt ordentligt så slår du på vinet.
Låt det koka upp hastigt och sänk sedan värmen så att det småputtrar.
Låt vinet koka in helt och hållet, ca 15 minuter.
Det ska i princip bli helt torrt.
Nu är det dags att hälla i de passerade tomaterna och purén.
Salta och peppra.
Sätt på locket och koka på svag värme i minst 2 timmar.

Kommentarer

Populära inlägg