Tomatmarmelad med sting.

Denna tomatmarmelad är fantastiskt god till osk men även till. kex eller annat gott bröd. Den har lite sting beroende på vilken chili du använder. 400 g gröna tomater
1-2 chilifrukter
2 dl bärsöcker
4 msk vitvinsvinäger
1 bit färsk ingefära riven grovt
1 tsk salt

Dela tomaterna i mindre bitar.
Lägg dem i en tjockbottnad gryta och hetta upp tills de avger vätska.
Tillsätt vinäger hackad chili och riven ingefära.
Häll i sockret och saltet.
Låt detta niu puttra i ca 20 minuter under omrörning.
Gör marmeladtestet genom att först sätta ett litet fat i frysen, tag sedan fram det och klicka en liten klick marmelad på fatet och dra med baksidan av en sked igenom marmeladen. Om den inte flyter ihop är marmeladen klar annars låter du den koka lite längre.
Häll upp marmeladen på väl rengjorda burkar och förslut genast med lock.
Ställ dem uppochned (detta för att inte få luft i locket).
Låt svalna och förvara dem svalt.

Kommentarer

Populära inlägg