Tomat och korianderkyckling.

Ingredienser

Kycklingmarinad
kycklingfilé 500 gram
1 tsk salt
1 msk färskpressad citronjuice
1 tsk cayennepeppar

Korianderpasta
1 näve färsk koriander
4 klyftor vitlök
1 färsk röd chili (rensa ur fröna)
1 tsk spiskumminfrön
2 msk färskpressad citronjuice
1 msk vatten

Till grytan
3 msk rapsolja
0,5 tsk nymald svartpeppar
0,5 tsk chiliflakes
0,5 tsk mald spiskummin
1 stor gul lök hackad
2 msk mörk muskovadosocker
1 msk riven ingefära
ca 10 cocktailtomater delade på mitten
1,5 tsk gurkmeja
0,5 tsk riven muskot
1 krm mald kanel
1 dl kokosmjölk
1 dl vatten

Skär kyckligen i bitar. Lägg kyckligen i en skål och tillsätt cayennepeppar, salt och citronjuice. Blanda väl och täck, ställ i kylen i ca en timme.
Mixa koriander, vitlök, röd chili, kumminfrön, citronsaft och vatten i en matberedare eller mixer. Mixa tills blandningen bildar en pasta. Sätt åt sidan.
Värm olja i en wok eller stor stekpanna på medelhög värme. Tillsätt chili flakes och nymald svartpeppar och rör om då och då och låt steka i 1 min.
Tillsätt hackad lök, mald kummin och brunt socker i grytan och rör om så att löken täcks av kryddorna. Låt steka i 5 min eller tills löken är fint brynt.
Ta ut kycklingen ur marinaden och lägg i grytan. Rör om den i löken och kryddorna. Stek i ca 2-3 minuter eller tills kycklingbitarna är vita på alla sidor.
Sänk värmen till medium, tillsätt ingefära, tomater, gurkmeja, muskot och kanel, blanda väl. Häll sedan i korianderpastan, rör om och låt koka i 2-3 minuter.
Häll i kokosmjölk och vatten och vänta tills det börjar koka. När det har börjat koka ha på ett lock och minska värmen till låg. Låt sjuda i 10 minuter.
Smaka av såsen. Tillsätt salt och svartpeppar efter behov.

Kommentarer

Populära inlägg