Samak Kamounieh (ugnsstekt fisk med spiskummin.)

En lättlagad och god fiskrätt från Egypten. Välj den fisk du tycker om.

4 personer.

600 g fisk av tex torsk,kolja,sej,gös.
2 vitlöksklyftor.
2-3 msk olivolja.
1 tsk mald spiskummin.
2 msk tomatpure.
1 dl vatten,
2 mogna tomater.
2 msk hackad persilja.

Sätt ugnen på 175 grader.
Skala och finhacka vitlöken.
Fräs den i oljan i en liten panna.
Rör i spiskummin, tomatpuree och vatten.
Häll lite olivolja i en ugnsfas form och lägg i fisken.
Häll såsen över fisken.
Skiva tomaterna och lägg dem ovanpå.
Ringla över lite olivolja.
Täck formen med folie och grädda 15 minuter.
Ta av folien och grädda ytterligare 10-15 minuter.
Strö över persiljan och servera fisken med antingen bulgur eller kokt ris.

Kommentarer

Populära inlägg