Köttbullar i tomatsås
4 portioner
Köttbullar
1 dl mjölk
2 msk ströbröd
500 g blandfärs
1 finhackad gul lök
1 ägg
1 msk sambal oelek
1 tsk worcestershire sås
1/2 tsk malen svartpeppar
1 1/2 tsk salt
Tomatsås
2 msk olivolja
2 pressade vitlöksklyftor
2 tsk malen grönpeppar
400 g krossade tomater
2 dl vatten
några nypor oregano
1 köttbuljongtärning
Köttbullar:
Blanda mjölk och ströbröd i en bunke, låt svälla 3 min.
Blanda färs, lök, ägg, svartpeppar och salt,övriga kryddor forma stora köttbullar, cirka 12 st.
Bryn köttbullarna i en stekpanna i olja tills de är gyllenbruna.
Tomatsås:
Hetta upp olivolja i en kastrull, tillsatt två pressade vitlöksklyftor och mortlad grönpeppar, fräs i ca 1 min på medelvärme.
Tillsätt krossade tomater, vatten och köttbuljongen i pannan. Lägg köttbullarna i såsen och låt dem sjuda under lock i ca 10 min.
Köttbullar
1 dl mjölk
2 msk ströbröd
500 g blandfärs
1 finhackad gul lök
1 ägg
1 msk sambal oelek
1 tsk worcestershire sås
1/2 tsk malen svartpeppar
1 1/2 tsk salt
Tomatsås
2 msk olivolja
2 pressade vitlöksklyftor
2 tsk malen grönpeppar
400 g krossade tomater
2 dl vatten
några nypor oregano
1 köttbuljongtärning
Köttbullar:
Blanda mjölk och ströbröd i en bunke, låt svälla 3 min.
Blanda färs, lök, ägg, svartpeppar och salt,övriga kryddor forma stora köttbullar, cirka 12 st.
Bryn köttbullarna i en stekpanna i olja tills de är gyllenbruna.
Tomatsås:
Hetta upp olivolja i en kastrull, tillsatt två pressade vitlöksklyftor och mortlad grönpeppar, fräs i ca 1 min på medelvärme.
Tillsätt krossade tomater, vatten och köttbuljongen i pannan. Lägg köttbullarna i såsen och låt dem sjuda under lock i ca 10 min.
Kommentarer
Skicka en kommentar