Falukorv med pepparrot dill och morötter.

900 g potatis
2 morötter
1 gul lök
600 g falukorv
1 msk smör
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 dl mjölk
2 lagerblad
1 grönsaksbuljongtärning
1 msk majsstärkelse
4/5 msk pepparrot
2 msk hackad dill
salt och peppar

Skala potatis, morötter och lök.
Koka potatisen.
Skär morötterna i tunna stavar och skiva löken grovt.
Skär korven i bitar och stek dem tillsammans med morötter och lök i matfettet.
Koka upp grädde och mjölk med lagerblad och buljongtärning.
Red av med majsstärkelse utrört i vatten.
Smaksätt med pepparrot, dill, salt och peppar.
Lägg korvfräset i såsen och koka upp.
Servera med potatisen och lite extra pepparrot bredvid.

Kommentarer

Populära inlägg