Ungsbakad Julskinka.
Skölj skinkan hastigt i kallt vatten.
Lägg skinkan mitt på ett folieark stort nog att täcka skinkan.
Lägg skinkan med svålen upp i en ugnssäker form.
Sätt ugnen på 125°C. vid den här låga temperatutrten blir skinkan betydligt mer saftig.
Stick in stektermometern mitt i skinkan där den är som tjockast.
Baka av skinkan tills termometern visar 70°C då är den klar.
Beräknad tillagningstid är ca 1,5-2 timmar per kilo skinka.
TIPS!
Tänk också på att skinkan fortsätter att tillagas när du griljerar den så överskrid inte graderna på termometern.
Lägg skinkan mitt på ett folieark stort nog att täcka skinkan.
Lägg skinkan med svålen upp i en ugnssäker form.
Sätt ugnen på 125°C. vid den här låga temperatutrten blir skinkan betydligt mer saftig.
Stick in stektermometern mitt i skinkan där den är som tjockast.
Baka av skinkan tills termometern visar 70°C då är den klar.
Beräknad tillagningstid är ca 1,5-2 timmar per kilo skinka.
TIPS!
Tänk också på att skinkan fortsätter att tillagas när du griljerar den så överskrid inte graderna på termometern.
Kommentarer
Skicka en kommentar