MInce pie

Receptet avser 12 pajer.

150g russin.
150g korinter.
75g syltade apelsinskal.
3 msk brandy/konjac.
150g rivet kallt smör.
125gfarinsocker/muscovado socker.
1 vaniljstång skrapad.
1 tsk mixed spice
1 grönt syrligt äpple fint tärnad.
1 apelsin juice och zest.
1 citron juice och zest.

Pajdeg. 375g vetemjöl.
250g rumsvarmt smör.
125g strösocker plus till strö.
1 ägg.

Method

Börja med att blanda fyllningen i en skål och låt stå i 24 timmar.
Värm ugnen till 200C.
Rör ihop mjöl, socker, smör och ägg samt en liten skvätt vatten till en fast deg.
Arbeta inte för mycket med degen, slå in den i plastfolie och vila i kylen.
Rulla ut pajdegen till 3mm tjocklek och stansa ut 12 skivor ca 9 cm i diameter med en stans.
Pressa ut pajskivorna i muffinsformar, jag använder mig utav en muffinsform i metall om 12 st.
Fyll skalen med fyllningen 3/4 upp till kanten.
Skär ut locken med en sporre omkring 12 st 8cm.
Pensla lite uppvispat ägg på insidan av locken och placera dem på pajerna och tryck till varsamt.
Pensla locken med ägg och strö över lite strösocker.
Baka av pajerna mitt i ugnen i 20 minuter.
Knacka ut pajerna varsamt och låt svalna på galler.
Strö över lite florsocker och servera dem ljumma med lite grädde.

Kommentarer

Populära inlägg