Lakritsknäck
60 st
2 dl strösocker.
2 dl vispgrädde.
2 dl ljus sirap.
20 st turkisk pepparkarameller.
2 msk smör.
1/2 dl skalad hackad mandel.
Blabda socker, grädde & sirap i en tjockbottnad kastrull.
Koka upp och låt koka utan lock tills smeten klarar kulprovet eller tills temperaturen visar 125 grader, rör om lite då och då.
Krossa under tiden karamelerna och hacka mandeln.
Placera utt knäckformarmarna på en bricka.
Rör ned smöret i smeten.
Fördela karamell och mandelhacket i formarna.
Fördela sedan knäcksmeten i formarna och låt svalna.
Tips!
Använd en knäckstrut så slipper du spill och kladd.
2 dl strösocker.
2 dl vispgrädde.
2 dl ljus sirap.
20 st turkisk pepparkarameller.
2 msk smör.
1/2 dl skalad hackad mandel.
Blabda socker, grädde & sirap i en tjockbottnad kastrull.
Koka upp och låt koka utan lock tills smeten klarar kulprovet eller tills temperaturen visar 125 grader, rör om lite då och då.
Krossa under tiden karamelerna och hacka mandeln.
Placera utt knäckformarmarna på en bricka.
Rör ned smöret i smeten.
Fördela karamell och mandelhacket i formarna.
Fördela sedan knäcksmeten i formarna och låt svalna.
Tips!
Använd en knäckstrut så slipper du spill och kladd.
Kommentarer
Skicka en kommentar