Smarriga semlor

Vetebullar

½ L mjölk
½ krm salt
1 krm kardemumma
1 ägg
2 pkt jäst
1½ dl socker
250 g smör
ca 2 liter mjöl

Fyllning
400 g mandelmassa
6 dl grädde vispad
2 dl kaffegrädde
florsocker

Värm ugnen till 210˚
Värm mjölken till 34˚C smula ner jästen.
Blanda de övriga ingredienserna och knåda på ett bakbord, ej i degbunken.
Låt degen jäsa i 30 minuter.
Dela degen till bullar ocg lägg på plåtar.
Låt dem jäsa i ca 30 45 minuter.
Grädda av dem mitt i ugnen.
Låt dem svalna på galler under en bakduk.
Skär av ett lock på varje bulle.
Ta ur en del av inkråmet och lägg det i en skål. Smula ned mandelmassan och späd med kaffegrädde till en lös smet.
Fördela massan i bullarna.
Lägg en rejäl klick med grädde och lägg på locket.
Sikta på florsocker över semlorna och placera dem svalt tills dem skall serveras.

Kommentarer

Populära inlägg