Moules mariniére á la citronelle

4 portioner

2 kg blåmusslor
1 msk olivolja
3 dl torrt vitt vin
4 vitlöksklyftor finhackade
2 schalottenlökar finhackade
2 stjälkar citrongräs bara det vita finhackad
1 grön chili finhackad
4 dl grädde
1 röd chili tunt strimlad till garnering
1 kruka koriander plockade blad till garnering

Släng trasiga musslor och öppna musslor som inte sluter sig när du knackar på skalet.
Hetta upp olivoljan i en stor gryta. Lägg i musslorna när oljan är riktigt het. Rör om snabbt.
Tillsätt vitlök, schalottenlök, citrongräs och grön chili under omrörning. Häll i vinet och täck med lock.
Koka på hög värme ca 4 minuter. Häll på grädden och rör om och låt koka ytterligare 4 minuter på hög värme.
Strö över röd chili och koriander.
Servera ett gott frasigt bröd till musslorna.

Kommentarer

Populära inlägg